CONSTRUCCIÓ I
Quina és la millor façana per a una aula de l'ETSAB
La façana que hem escollit en aquest apartat també és la del cas 3, façana de formigó armat in situ. Hem escollit aquesta per diferents motius, ja que s'apropa més a les característiques idònies per treballar en una aula.
Per començar, l'aïllament tèrmic envolta l'edifici, tant a la paret com al forjat fet que evita la reducció de resistència tèrmica en els ponts tèrmics i les condensacions. A més a més, la paret rugosa interior, el gruix del formigó i el paviment de materials flexibles milloren l'acústica, fet important en una aula d'estudi. Aquesta façana presenta unes obertures que faciliten la ventilació de l'aula i estan protegides per persianes enrotllables que permeten controlar la luminància.
Està formada per una estructura de nusos rígids de formigó armat, fet que dóna estabilitat i rigidesa a l'edifici. El formigó és un material resistent, ideal per crear una façana estructural amb una altura considerable. Aquest material no deixa gran quantitat de residus en el seu procés d'execució, a part d'aquells formats pels encofrats. També, es poden modificar les característiques del formigó per tal d'aconseguir una textura especifica en el seu acabat per adaptar-se a la idoneïtat estètica i social de la zona on es troba. I per últim, utilitzant aquesta tècnica aconseguim un cost adequat i no hi ha possibilitat de desmuntar la façana, però això no creiem que sigui un inconvenient.
Tot i això, el problema principal d'aquesta façana es l'estanquitat, és possible que mitjançant capil·laritat i filtració l'aigua entri a l'interior i mulli l'aïllant tèrmic. Però s'ha de destacar el gruix del formigó per tal d’evitar que això passi, i el posicionament de membranes impermeables que cobreixen el forjat i part de la paret. A més a més, en la coberta plana s'hi troba una sistema de drenatge per tal d'evacuar l'aigua i aquesta resta protegida per dues capes de membrana impermeable i una d'aïllant tèrmic a més de la corresponent capa de pendent.
